Fakta tentang Teddy Bear


Fakta tentang Teddy Bear


  Inspirasi daripada presiden Amerika Syarikat ke 26, Theodore Roosevelt yang di panggil Teddy
 Terdapat 4 muzium Teddy Bear di dunia. Salah satunya di Korea Selatan. Eheeem.. Hana dah pergi Teddy Bear Museum di Korea Selatan. Teeeerrrbaik.... Nah tengok pic teddy bear besar gedabak ni

at Teddy Bear Museum, Korea/2015

 Pada 1909, kartun animasi pertama tentang Teddy Bear yang berjudul Little Johny and the Teddy Bears disiarkan di Amerika Syarikat. 
Johny Johny
Yess papa
Eating sugar?
No papa
Open Your mouth...
Tiba-tiba terlintas lagu ni . hehe

 Pada 1912, perusahaan mainan Jerman yang dijalankan oleh Steiff membuat beruang hitam untuk diberikan kepada orang-orang yang berkabung atas meninggalnya saudara dan teman mereka di kapal Titanic
 Tahun 1924, filem animasi Walt Disney memperkenalkan animasi berwarnanya yang pertama dengan tema Teddy Bear yang diberi judul Alice and the Three Bears.
 Tahun 1944, Smokey Bears dijadikan maskot oleh organisasi Pencegahan Kebakaran Hutan Amerika Syarikat


Please nak bear besar macam ni 😁

22 orang dah komen :

Adam said...

Perancangan saya tahun ini ke korea. Mungkin saya pergi ke muzium tu. Kalau saya sesat i'll call u.

Bahrain said...

kalau bergerak ni mau tak terperanjat lari. haha

Nour Adieb said...

sy x berkenan dgn patung teddy bear, apa lg yg besar gedabak cenggitu 😱 sbb ada citer dulu, family non-muslim. anaknya suka sngt patung & teddy bear yg lengkap ada kaki tangan mata semua tu. penuh katil dengan patung tu semua. 1 pagi ni, anaknya x turun breakfast. mama dia p bilik anak tu, rupanya anak dia dah dicekik dgn lengan slh 1 patung kat katil tu

hana hadi said...

@Nour Adieb
X pernah dengar lagi cerita tuu huhu
Hana asalnya mmg xsuka bear. Tapi start cerita CJ7 baru suka bear2 ni.. Hehe

hana hadi said...

@Bahrain
Hahaha kalau dah bergerak, tak dapat nak bayangkan

hana hadi said...

@Adam

Waaaah terus cal.. Musim apa pergi?

MAY said...

Sy x excited dgn bear. 😌😌 ank2 pun dpt bear adiah je.

Kakzakie Purvit said...

Hana... kalau besar macam ni dah tak payah katil atau bantal lagi dah.
Letak dalam bilik bila nak tidur terus naik atas bear haha...

Nieyl said...

wahhh!besarnyaaaa...

Fairuz Aqilah said...

Hanaaaaa! Me is soooooo jellyyyyy... Alahaiiii teringinnya nak pergi Korea and Teddy Bear Museum tuuu... Seghonoknya! Nanti kalau impian nak g Korea tercapai, boleh mintak personal tips dari Hana! Hehehe..

Fairuz Aqilah said...

@Nour Adieb ohmyyyyyy so scaaryyyyyy 😱😱😱

nuyui a.k.a miss YUI said...

kat penang pun ada museum teddy bear.

mmg puas tgk mcm mcm saiz ada..hehe

hana hadi said...

hahaha menarik tu siap boleh tidur atas bear

hana hadi said...

ada ka kt penang..ini wajib pergi ni..wajib!!! tunggu cuti sek nnt.yeaaah

hana hadi said...

boleh2 tips dr hana :)

Nour Adieb said...

sy beli yg bantal patung ja 😄 hanya bahagian kepala yg comel2 😉

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Besarnya bear tu. Baring atas tu boleh lena dibuatnya.

OhPanduan said...

Bestnya ada bear besar.

Nour Adieb said...

kan, sebab dorg cerita patung n amik nyawa

Nik Azhar Nik Ab. Rahman said...

Ngajar kat mana skrg?

hana hadi said...

@Nik Azhar Nik Ab. Rahman Hana ngajar kat kuching daerah lundu

hana hadi said...

@Nik Azhar Nik Ab. Rahman Ermm... Nie En Nik pensyarah IPG KKB?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...